Ulfborg Marked

Tidsbilleder

I 1902 var markedet/dyrskuet foran Ulfborg Skole. Her afholdtes dyremarkedet – gøglermarkedet var placeret på det areal, som senere blev til Ole Chr. Kirksvej.

Professor Labri og Viola på tribunen på Ulfborg Marked i 1929. Manden med bowlerhatten er manufakturhandler Swanholm. Professor Labri præsenterede Viola på følgende måde: ”Det er kun fordi hun er så usandsynlig velskabt, at hun får lov til at optræde lige så splitternøgen og afklædt som på de store natklubber i Paris, London, Berlin og Ulfborg – alle må se den skønne miss Viola!” Når så publikum var kommet ind i teltet sagde han: ”Jo mere I klapper, jo mere tøj smider damen.” Når der så blev klappet mere end meget, især fra de mandlige publikummer, råbte Labri: ”Nej, Nej, så meget tøj smider hun heller ikke.”

Heste i Bredgade fra Gæstgivergården til stationen var en del af markedet. Som sædvanlig var der også en mængde boder både på markedspladsen og i de tilstødende gader. På markedspladsen var der endvidere en del gøgl. Det gjorde markedet til en festlig og usædvanlig dag, en fridag for alle, der ville af sted. Dyrehavsbakke og Tivoli for én dag.

Holmegade 1936

Hestemarkedet fortsætter ud ad Holmegade og helt ned til selve markedspladsen med boder og gøgl. Håndslag og lidkøb, punch og bajere. Dette er markedets melodi.

1980’erne


Franz Krügers dødsdrom. Kørerne så flotte ud, når de stod foran dromen i deres dragter.